• 001-1
  • 002-1
  • 010-1
  • 009
  • 012-1
  • 011-1
  • 009-1
  • 008-1
  • 006-1
  • 004-1

Електронски облик највише коришћених образаца за школску евиденцију

  

 

 

 

 

Електронски облик највише коришћених образаца за школску евиденцију у основним и средњим школама који су у службеној употреби у Републици Србији (у .доц формату) ће наставницима олакшати штампање на обрасцима Службеног гласника. Ове обрасце, за штампање из програма microsoft Word, можете преузети у наставку ове странице.

Упутство за попуњавање и штампање образаца

Отворите одговарајући образац у програму MS Word да бисте унели податке. Текст можете да уносите само у предвиђена сива поља. Са једног на друго сиво поље прелазите притиском на тастер <Tab> или кликом на леви тастер миша на одговарајућу сиву површину.

Образац можете штампати на празном А4 (А3) папиру или на одговарајућем обрасцу који штампа Просветни преглед. Када завршите са уносом текста, за штампање на празном А4 папиру треба да кликните на ставку File>Print (претходно проверите да ли је штампач подешен за штампање на папиру А4 формата). За штампање на обрасцима које штампа Просветни преглед, где треба одштампати само унети текст, треба извршити следеће подешавање: у дијалогу File>Print> Options  ... потврдите опцију  Print data only for froms.
Одштампајте пробни примерак, па у случају да вам се текст не поклапа са обрасцем, подесите горњу и/или леву маргину. Да промените величину маргине треба у Tools>Unprotect Document>File>Page Setup на картици Margins подесити маргине.

За штампање образаца матичне књиге као и за сведочанство првог разреда основне школе и за сведочанство о завршеној основној школи потребан Вам је штампач А3 формата. Ако школа не поседује овакав штампач проверите да ли копир апарат (ако га школа поседује) може да се прикључи на рачунар и да на овај начин штампате ове обрасце.


 

 

 

 

Microsoft Word template 

  1. Svedočanstvo
  2. Diploma III stepen
  3. Diploma IV stepen
  4. Matična knjiga za srednje škole, 1. strana
  5. Matična knjiga za srednje škole, 2. strana
  6. Upisnica - omot
  7. Upisnica - list učenika
  8. Upisnica - spisak učenika
  9. Ispisnica
  10. Priprema nastavnika
  11. Planovi rada nastavnika
  12. Globalni plan rada nastavnika
  13. Zapažanja o planovima rada nastavnika
  14. Operativni plan rada nastavnika za septembar
  15. Operativni plan rada nastavnika za ostale mesece
  16. UPUTSTVO - za sačinjavanje planova rada nastavnika
  17. NAPOMENE - pojmovi koji se koriste u nastavi

 


 

 

 

 

 

Помоћ у сређивању дневника ученичке евиденције


Дневник ученичке евиденције је првенствено намењен разредним старешинама, а омогућава лакше и брже вођене и штампање педагошке евиденције. Помоћ у сређивању Дневника ученичке евиденције можете добити покретањем МС Еxцел обрасца, који ће после уноса оцена израчунати све статистичке податке потребне за комплетирање евиденције, као што су општи успех и просек ученика, успеха по предмету итд.

Упутство за попуњавање табеле и тумачење резултата:
Дневник се састоји од пет листова у МС Еxцелл-у: листа са оценама ученика, статистике о успеху по ученику, предмету и укупни успех одељења, са статистиком о изостанцима, и две стране које треба попуњавати уколико се овај документ користи за штампање сведочанстава.

Разредни старешина уноси податке само на првој страници Оцене ученика, а наредне две странице програм аутоматски попуњава израчунатим подацима (на њима није потребно уносити било какве податке!). Списак предмета треба унети по оном редоследу који је у Дневнику, као и имена и презимена ученика.
При уносу оцена постоји правило за проверу унетих оцена тако да се могу унети само оцене од 1 до 5 као и 0 ако је ученик неоцењен. Потребно је унети и владање ученика, као и оправдане и неоправдане изостанке (да би програм израчунао укупан број изостанака и општи успех ученика и одељења). Поред тих података израчунава се и број негативних оцена (уколико их ученик има), као и број предмета из којих ученик није оцењен.

Постоји и могућност да се из правилно попуњене табеле директно одштампају сведочанства ученика, за шта треба искористити одговарајући образац и попунити четврту страну са подацима о школи и пету страну са подацима о ученицима. Ако сви ученици у одељењу уче исти страни језик користити шаблон Дневник ученичке евиденције, за различите стране језике Дневник ученичке евиденције 1 страни језик, а ако уче два страна језика користити Дневник ученичке евиденције 2 страна језика. При штампању сведочанстава пажљиво пратити упутство за аутоматско штампање обрасца.


 

 

 

 

 

1. Dnevnik učeničke evidencije za srednju školu
    Microsoft Excell template
2. Svedočanstvo, obrazac za automatsko štampanje iz Dnevnika školske evidencije za srednju školu
    Microsoft Word template
3. Dnevnik učeničke evidencije - 1 strani jezik
    Microsoft Excell template
4. Dnevnik učeničke evidencije - 2 strana jezika
    Microsoft Excell template

 

 

 

Претрага Сајта

Зашто уписати школу у Гучи / Лучанима?

  • Стручан кадар уз спој искуства и младости
  • Добри међуљудски односи засновани на међусобном поштовању и поверењу
  • Изузетна сарадња са локалном заједницом
  • Рад у једној смени
  • Опремљеност школе савременим наставним средствима за образовне профиле
  • Разноврсност ваннаставних активности и такмичења
  • Могућност стипендирања талентованих ученика
  • Помоћ ученицима при упису на факултете
  • Сарадња са ученицима и родитељима
  • Хуманитарне акције у школи и ван школе
  • Награђивање најбољих ученика и одељења (излети, екскурзије…)
  • Добра организација ђачког парламента
  • Едукација ученика путем семинара и обука (летње школе, кампови, трибине и предавања) 

 

 

Контакт

Школа у Гучи: 032/854-144
Школа у Лучанима: 032/817-531

Секретар: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.