• 001-1
 • 002-1
 • 010-1
 • 009
 • 012-1
 • 011-1
 • 009-1
 • 008-1
 • 006-1
 • 004-1

АНЂЕЛИЈА ЈЕВРЕМОВИЋ - ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Дана 9. маја 2021. године ученици наше школе су учествовали на окружном такмичењу из енглеског језика које се одржало у Економској школи у Чачку.

Опширније...

Шаховски турнир „ТОП 10“

У средњој школи „Драгачево“ у Гучи, 3. јуна 2017. године, одржан је традиционални шаховски турнир „ТОП 10“ на коме је учествовало десет најбољих шахиста наше школе, који су прошли квалификације у Гучи и Лучанима.

Опширније...

ПЕХАР ЗА ЕКИПУ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ''ДРАГАЧЕВО''!

Окружно такмичење у фудбалу одржано је 11. маја 2021. године,  у Чачку. Екипа наше школе освојила је прво место и поновила је успех од пре две године (прошле године није одржано такмичење због епидемије).

Опширније...

Републичко такмичење из историје

Републичко такмичење из историје одржано је  7. маја 2017. године,  у Првој крагујевачкој гимназији. Нашу школу представљала је Александра Мечанин, ученица првог разреда гимназије. Њу је припремала Мирјана Керн, професорка историје. Домаћини такмичења потрудили су се да, поред обавезног такмичарског дела, посетиоци уживају у знаменитостима града. Овом приликом наша ученица и њена менторка посетиле су галерију Народног музеја Крагујевац, Конак кнеза Михаила и Народну скупштину из 19. века.

Опширније...

ТРЕЋЕ МЕСТО НА МЕЂУОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ФУТСАЛУ

На међуокружном такмичењу у футсалу, које је одржано 29. новембра 2018. године,  у Крагујевцу, екипа наше школе освојила је треће место.

У одлучујућој утакмици изгубили су од екипе Друге крагујевачке гимназије, која је на крају била победник међуокружног такмичења.

Иако је ово највећи успех екипе Средње школе „Драгачево“ у последњих неколико година, остаје жал за пропуштеним шансама и бољим пласманом.

Нашу школу представљали су: Никола Павловић, Раде Павловић, Игор Радивојевић, Давид Полић, Влатко Ристовић, Игор Радовановић, Арсеније Вранић, Немања Жунић, Петар Јоковић, Немања Славковић и Миодраг Пејовић. Екипу је припремао и водио професор Милутин Поповић.

Опширније...

Велики успех наших стрелаца!

На Окружном такмичењу у стрељаштву, које је одржано 11. маја 2017. године,  у Горњем Милановцу, такмичари наше школе остварили су велики успех и пласирали се на Републичко такмичење и екипно и у појединачној конкуренцији.

Нашу школу представљали су: Милић Милетић, ученик другог разреда гимназије, и ученици првог разреда одељења бравар-заваривач, Стефан Радичевић и Миодраг Стојић, који су екипно били најбољи. Милић Милетић је освојио друго место, са истим бројем бодова као и првопласирани и тиме је остварио пласман на Републичко такмичење, које ће се одржати у Смедереву, 19. маја 2017. године.

Опширније...

ПРВЕНСТВО ШКОЛЕ У ШАХУ

У суботу, 14. априла 2018. године, са почетком у 10 часава, одржано је првенствено школе у шаху. Завршна фаза овог, сада већ традиционалног, турнира одиграна је у формату “final four“, по двокружном систем ( што значи да су сви учесници турнира међусобно одиграли по две партије, и као бели и као црни ).

Предивно пролећно јутро у Драгачеву било је благонаклоно према древној игри. У ванредно пријатној атмосфери и одлично припремљеном простору, тајанство шаховке лепоте откривало је своје лице, чинећи кабинет број 26 сасвим другачијим амбијентом.

Опширније...

Прво место на Републичком такмичењу Књижевна олимпијада

У недељу, 14. маја 2017. године, одржано је Републичко такмичење - Књижевна олимпијада у Сремским Карловцима. Нашу школу представљале су две сјајне ученице: Милица Рановић (IIг), чији је ментор професорка Неда Пуношевац, ученица која је и прошле године стигла до овог нивоа такмичења. И Александра Мечанин (Iг), коју је припремала професорка српског језика и књижевности, Јована Дмитрић.

Опширније...

Отворени викенд турнир у шаху „Драгачево 2017“

У оквиру манифестације „Сабор кумова 2017“, која се традиционално одржва у Горачићима, у недељу 11. јуна 2017. године, организован је Отворени викенд турнир у шаху „Драгачево 2017“. Организатори овог такмичења били су шаховски клубови Драгачева: „ШК „Јелица“ Горачићи, ШК „Младост“ Лучани и ШК „Драгачево“ Гуча, под покровитељством општине Лучани и Центра за културу и спорт „Драгачево“ – Гуча. Директор турнира и главни судија био је наш Драгачевац Небојша Баралић.

Опширније...

Социјално предузетништво - ученичка компанија "Student Baker"

У четвртак, 27.4.2017. године у Београду одржана је смотра ученичких компанија из социјалног предузетништва, у хотелу „88 Rooms“. Домаћин смотре била је организација „Достигнућа младих“ из Београда.

Из наше школе учествовале су: Бојана Мајсторовић IV2, Јована Мајсторовић IV2, Софија Томашевић IV2, Сања Давидовић IV2 и Весна Јевђовић IV2.

Опширније...

 

 

Претрага СајтаЗашто уписати школу у Гучи / Лучанима?

 • Стручан кадар уз спој искуства и младости
 • Добри међуљудски односи засновани на међусобном поштовању и поверењу
 • Изузетна сарадња са локалном заједницом
 • Рад у једној смени
 • Опремљеност школе савременим наставним средствима за образовне профиле
 • Разноврсност ваннаставних активности и такмичења
 • Могућност стипендирања талентованих ученика
 • Помоћ ученицима при упису на факултете
 • Сарадња са ученицима и родитељима
 • Хуманитарне акције у школи и ван школе
 • Награђивање најбољих ученика и одељења (излети, екскурзије…)
 • Добра организација ђачког парламента
 • Едукација ученика путем семинара и обука (летње школе, кампови, трибине и предавања) 

 

 

Контакт

Школа у Гучи: 032/854-144
Школа у Лучанима: 032/817-531

Секретар: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Joomla! Debug Console

Сесија

Информације профила

Искоришћеност меморије

Упити базе података